Skip to Content

Zetényi Csukás Ferenc: Volt egyszer egy Horthy-korszak

ISBN: 
978-615-80083-2-7
Méret: 
220 x 280 mm
Terjedelem: 
128 oldal
Kiadás éve: 
2016
Gerincméret: 
15 mm
Kötésmód: 
keménytáblás
Súly: 
1000 gramm
Ajánlott fogyasztói ára: 
7900 Ft
Kedvezmény: 
- 46% (3600 Ft)
Kedvezményes ár: 
4300 Ft
Szállítás: 
Magyarország területén 500 Ft (a szállítási költség 1000 Ft, melynek a felét a Kiadó állja)

 

Megrendelhető: hkhermanos@gmail.com

MEGJELENT!

Jelen könyv megírását és összeállítását, azon szándék vezette, hogy elfogulatlan képet adjon az ifjúságnak és mindazoknak, akik még „másképpen tanulták”. Nagy igyekezettel bírva arra, hogy kerülje a politikát és minden befolyásoltság nélkül, hitelesen sorolja a tények és történések sorát.
A magyar történelmének kevés olyan időszaka van, amely hevesebb vitákat gerjesztene és nálánál számosabb ellentétes következtetésekkel bírna az elmúlt idő történeti tényeiből, mint az úgynevezett Horthy-korszak. Ugyanakkor, ha az 1920. március 1-től -1944. október 15-ig tartó közel negyedévszázadról, a teljes érára vonatkozó állásfoglalást kívánunk tenni, akkor szembesülnünk kell azzal, hogy akár téves következtetésekre is juthatunk. Könnyen megeshet, hogy első olvasatra furcsának tűnik a magyarázathoz adott sorvezetői segítséget nyújtó kijelentés: Horthy Miklós kormányzósága alatt – huszonöt év nem kevés idő – egy-egy miniszterelnökhöz és minisztereihez, vagy adott politikai ciklushoz köthető leginkább a Magyar Királyság históriája.
A korszakról való értékítéletek, már magában az adott időszakban megszülettek, majd az azt követő politikai rendszerekben egyre inkább azon túlhaladtak; elfogult téziseket és hitelt érdemlő források által bizonyíthatatlan állítások kereszttüzébe kerültek. Nagy tekintélyű tudósok, történészek, politikusok foglaltak már állást az ügyben, vallottak színt, vagy vesztek el a tanulmányok útvesztőiben. Legritkábban, azonban a Horthy- kort, és a mát is megélt egyszerű embert kérdezték meg valójának egykori, és a rendszerváltozás utáni huszonöt esztendőjéről. Érdekes lenne a reláció. Erős meggyőződéssel bírok arra, hogy meglepő eredményt hozna a többség részéről egy valóban „reprezentatív” számvetés.
Nem állítom, hogy napi kérdésnek kell lennie a honi történelem percről-percre való vizsgálatának, nem gondolom, hogy nincs a mában fontosabb a múlttal való szembenézésnél, de bizonyosan tudom, hogy az igazságot ki kell mondani.
Bizonyíthatóan és megkérdőjelezhetetlenül.

sergertertgrer

srdtertzrtuzrt6ut

ertezte5ze54z5r

tfhzrtdudrtuzujt

dfhfdjzjtziozugi

freter756e867ri97

erterzr45uzr54uz

rtfhujtzutzujtzu

ertzru56ui6767

e56756u67i67i78i8

rtzrtu56u56u6u

sdgertrzrzezzez